Recenzije zaposlenih

Recenzije rada ili rad bez uljepšavanja: recenzije bivših zaposlenika

Jedan od rijetkih načina utjecaja na firme je ostavljanje recenzije o poslodavcu. Prije zapošljavanja važno je pretražiti crnu listu poslodavaca jer su recenzije zaposlenika najinformativnije i govore punu istinu o stanju u firmama. Gdje se ne biste trebali prijaviti za posao? Recenzije zaposlenika o firmi..

person
EOS ITech 16.06.2024

Dobre stvari: Компанијата е микс од стартап и корпорација. Тимовите имаат флексибилност во работењето, можности за експериментирање и учење. Одлична е за само-мотивирани луѓе кои се спремни постојано да се подобрув...

Loše stvari: Понекогаш за едноставни работи е потребно да се следат сложени процедури - како на пример барање на одмор.Saveti menadžmentu Корисникот нема дадено совет до менаџментот....

Više detalja →

EOS ITech 16.06.2024

Dobre stvari: Компанијата е поделена на неколку тимови кои функционираат прекрасно заедно, како мали фамилии. Понекогаш се организира доручек од одреден тим, а парите собрани од тимовите се даваат во доброволни цел...

Loše stvari: Нема лоши страниSaveti menadžmentu Корисникот нема дадено совет до менаџментот....

Više detalja →

Endava North Macedonia 16.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Дадено ти е сценарио, кое потоа според тоа и тебе треба да одговориш на повеќе прашања. Сценариото е некаква ситуација за работење во тим, и како би се справил/а во тоа. Двајц...

Više detalja →

Endava North Macedonia 16.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Корисникот нема споделено искуство за интервју со HR.Tehnički intervju По одбирањето на кандидати преку тест со 40 прашања, техничкото интервју го водеа две регру...

Više detalja →

Endava North Macedonia 16.06.2024

Dobre stvari: Корисникот нема наведено добри страни на културата и тимот....

Loše stvari: Исто лошо е што постојано новите вработени, добиваат поголеми плати во однос на старите вработени со исто искуство. Не се грижат за развојот на вработениот, нема редовни разговори со вработените, а го...

Više detalja →

EmbedSocial 16.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Не бев повикан на интервју.Tehnički intervju После аплицирање беше пратена задача која требаше да се изработи за 48часа. Задачата беше решена и пратена од моја ст...

Više detalja →

EmbedSocial 16.06.2024

Dobre stvari: Корисникот нема наведено добри страни на културата и тимот....

Loše stvari: Насекаде може да прочитате дека имаат одлична грижа за клиенти, што е точно. Грижата за вработените е дијаметрално спротивна.Saveti menadžmentu Корисникот нема дадено совет до менаџментот...

Više detalja →

EmbedSocial 16.06.2024

Dobre stvari: /////...

Loše stvari: Toksicna atmosfera, demotivacija za rabota i progres, mikromenadzment, postojan pritisokSaveti menadžmentu /////...

Više detalja →

Emit Knowledge 16.06.2024

Loše stvari: HR Intervju HR нема директно со газдата ќе имате комуникација и тој ќе ви го следи прогресотTehnički intervju Техничко ви праќа docs за која позиција сакате Back-end / Front-...

Više detalja →

EmbedSocial 16.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Бараат да објасниш како си ја решил задачата. Дел се одвива на англиски.Tehnički intervju Испраќаат задача која треба да ја решиш за 3 дена....

Više detalja →

Edusoft 16.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Нема HR, доаѓа менаџерот со неколку сениори и ти поставуваат прашања. Дел на место дел не, но не е проблематичноTehnički intervju Корисникот нема споделено искуст...

Više detalja →

Edusoft 16.06.2024

Dobre stvari: Нема да давам имиња но ќе се заблагодарам на проектниот менаџер (Л), Сис Админот (Н) и еден од сениор девелоперите (Х) во компанијата. Луѓе од кои научив многу и тоа знаење ќе го носам со себе и за по...

Loše stvari: Корисникот нема наведено не толку добри работи за културата и тимот.Saveti menadžmentu Огледајте се на овие луѓе што ги наведов останатите сениори се многу непријатни за соработка....

Više detalja →

Edusoft 16.06.2024

Dobre stvari: Одредени луѓе се многу супер и можеш да научиш многу од нив, можеш да се расположиш и да се осеќаш опуштено. Крајно колегијални. Секако дел од нив се многу непријатни гласни и неможеш да се разбереш....

Loše stvari: Корисникот нема наведено не толку добри работи за културата и тимот.Saveti menadžmentu Дел од сениорите во фирмата ви се многу опасни;...

Više detalja →

Duna 16.06.2024

Dobre stvari: - Колегијалност, team-building (најчесто организирана од колегите), секогаш спремни да помогнат, имав чуство како да припаѓам со нив. (Во оваа група не спаѓаат голем дел од менаџментот, има исклучоци...

Loše stvari: - Out-of-touch менаџмент - Ако не знаеш да одбиеш ќе бидеш ПРЕТОВАРЕН со работа (од било кој сектор, без разлика каде фигурираш) - Занемарен ако не притискаш и си го бараш своетоSaveti menadžmentu ...

Više detalja →

MCA.mk 14.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Само едно ентервју некој микс од HR и техничко. Генерално океј се на интервјуто, изгледаат како заинтересирани и ти кажуваат дека во наредните х дена ќе добиеш одговор ама тој...

Više detalja →

iSolve 14.06.2024

Dobre stvari: The user hasn't stated good things about the company culture and team....

Loše stvari: Isolve embodies a nightmare scenario where the owner and project manager wield dictatorial control, eradicating any potential for teamwork and collaboration. Their leadership style reeks of oppression...

Više detalja →

InfoBiro 14.06.2024

Loše stvari: HR Intervju Многу лаги кажани дека во фирмата имало напредок, се грижеле за вработени, исплаќале бонуси и ред други лаги. Не би ја препорачал оваа фирма со оглед на фактот дека е дно дна ...

Više detalja →

InfoBiro 14.06.2024

Dobre stvari: Нема што да се додаде тука....

Loše stvari: Катастрофа од работна култура, никаков позитивен пристап кон новите вработени. се нема тимски дух и рамно мерна поделба на работните задачи според познавањата на програмерот. Нејасни пишани спецификац...

Više detalja →

iborn.net 14.06.2024

Loše stvari: HR Intervju HR intervjuto beshe dosta naporno no sepak imashe labav odnos regruterkata. Kaj nekoi po kratko kaj nekoi podolgo mene licno me fati 1h i 15min. Razgovor za fakultetot do kade...

Više detalja →

GrabIT 14.06.2024

Dobre stvari: Работа на реални проекти...

Loše stvari: Не е обезбедено соодветно менторствоSaveti menadžmentu The user hasn't given advice to management....

Više detalja →

Rad u NCR Corporation u Srbiji: Pogled iznutra

NCR Corporation, poznata američka kompanija koja se bavi tehnološkim rešenjima, ima svoje operacije i u Srbiji. Iako globalno poznata po inovacijama i tehnološkom napretku, izgleda da njeno poslovanje u Srbiji prati niz izazova koji utiču na zadovoljstvo zaposlenih. Na osnovu... Više..

Kompanija AS - Stanković Braća: iskustva

Kompanija AS - Stanković Braća, osnovana je 2002. godine i zapošljava preko 700 radnika. U svom poslovanju primenjuje najmodernija postrojenja i procese proizvodnje, u skladu sa HACCP i ISO standardima. AS - Stanković Braća pokriva tržište celog Srbije, deluje kao h... Više..

Analiza Radnog Okruženja u FORMA IDEALE: Iskustva Zaposlenih

FORMA IDEALE, kao jedna od vodećih kompanija u Srbiji, poznata po svojim proizvodima, privlači pažnju ne samo kupaca već i potencijalnih zaposlenih. Međutim, iza fasade uspešnog poslovanja, postoje složeni aspekti radne atmosfere koje deljeni dojmovi zaposlenih otkrivaju. U ovoj analizi, i... Više..

Analiza Radnog Iskustva u Pošti Srbije: Iznad i Ispod Linije

Pošta Srbije, kao ključni deo infrastrukture zemlje, privlači pažnju kroz različite prizme radnog iskustva zaposlenih. Pogledajmo nekoliko ključnih tačaka iz njihovih izjava kako bismo stvorili širu sliku o atmosferi i uslovima rada u ovoj organizaciji. 1. Redovna Plata, Ali... Više..

Radno Iskustvo u Lidl Supermarketima u Srbiji: Analiza Utisaka Zaposlenih

Radno iskustvo zaposlenih u maloprodajnim lancima ima ključnu ulogu u oblikovanju efikasnosti i zadovoljstva na radnom mestu. Jedan od takvih lanaca u Srbiji je i Lidl, poznat po svojoj prisutnosti širom zemlje. Proučili smo ocene i utiske zaposlenih u Lidl supermarketima kako bismo stekli... Više..

Utjecaj Krize na Neformalno Zaposlene Radnike u Srbiji: Analiza i Implikacije

U uvodnom delu ovog članka analizirat ćemo različite aspekte ranjivosti radne snage i proučiti uticaj krize na status zaposlenih, s posebnim naglaskom na posebno osetljive radnike. No, ovaj put usmerićemo se na neformalno zaposlene radnike, koji su suočili s najvećim izazovima tokom ekonomske kri... Više..

Dodajte recenziju